Решетки и капаци
Решетки и капаци
Решетки и капаци
Решетки и капаци
Решетки и капаци

Решетки и капаци

Охранителните решетки са практично решение за предпазване на дома и офиса. Капаците за прозорци също служат за охрана или за предпазване от слънце и лоши атмосферни условия.

 • Здравина и надеждност

  Здравина и надеждност

 • Сигурна защита от лошо време и крадци

  Сигурна защита от лошо време и крадци

 • Богата гама от материали и цветове

  Богата гама от материали и цветове

Решетки и капаци

Охранителните решетки представляват съчетание от вертикално и хоризонтално разположени стоманени профили с кръгло, квадратно или правоъгълно сечение, служещи за предпазване на дома или офиса от крадци или животни.

Капаците за прозорци представляват правоъгълни рамки, окачени на панти с пълнеж от хоризонтално разположени профили, служещи за охрана или предпазване от слънце и лоши атмосферни условия.


Метални решетки

Охранителните решетки се изработват от обикновена или неръждаема стомана, с елементи от ковано желязо или декоративни профили. Сглобяването чрез заваряване придава изключителна здравина на решетката, а праховото боядисване удължава нейния живот.

Стоманени решетки

PN S
Стоманени решетки

Стоманените решетки се изработват от плътни или кухи стоманени профили S235JR по БДС EN 10219 с кръгло, правоъгълно или квадратно сечение. Профилите могат да бъдат разположени вертикално, хоризонтално, диагонално или в комбинация. След праховото боядисване се монтират с болтове, винтове или химически анкери.

Решетки от наръждаема стомана

PN S
Решетки от наръждаема стомана

Решетките от неръждаема стомана се изработват от плътни или кухи стоманени профили X 6 CrNi 18 10 с кръгло, правоъгълно или квадратно сечение. Профилите могат да бъдат разположени вертикално, хоризонтално, диагонално или в комбинация. Сглобяването им се извършва чрез ВИГ заваряване, след което решетката се полира в избрания от клиента оглeдален или сатениран ефект. Монтажът може да бъде с болтове, винтове или химически анкери.

Решетки от ковано желязо

PN S
Решетки от ковано желязо

Решетките от ковано желязо се изработват от квадратни, правоъгълни или кръгли профили осукано, просечено или щамповано желязо, орнаменти и апликации. Профилите могат да бъдат разположени вертикално, хоризонтално, диагонално или в комбинация. След праховото боядисване се монтират с болтове, винтове или химически анкери.

Капаци за прозорци

Капаците за прозорци могат да бъдат изработени от стоманени или алуминиеви профили в различни цветове и цветови десени. Те са идеално средство за предпазване от крадци, слънце, дъжд, сняг, вятър и създават допълнителна преграда против топлозагуби от прозорците и вратите на жилището.

Стоманени капаци

PN S
Стоманени капаци

Стоманените капаци за прозорци се изработват от кухи стоманени профили S235JR по БДС EN 10219 и стоманена ламарина с дебелина на стената от 2 мм. Сглобяването на отделните елементи се осъществява чрез МИГ/МАГ заваряване, а обковът е специализиран, с декоративни елементи на AGB и придава допълнителна надеждност и красота на изделието. Капаците могат да се отварят настрани или да се плъзгат на релси. След изработката им се подлагат на електростатично прахово боядисване, като за по-дълъг живот се препоръчва предварително да се поцинковат. Монтажът се извършва на болтова, винтова или анкерна връзка.

Алуминиеви капаци

PN S
Алуминиеви капаци

Алуминиевите капаци за прозорци се изработват от специализирани системни профили на ALUMIL и ETEM с подвижни и неподвижни ламели. Сглобяването на профилите и аксесоарите е със системна сглобка, а обковът е специализиран, с декоративни елементи на AGB, придаващ допълнителна надеждност и красота на изделието. Капаците могат да се отварят настрани или да се плъзгат на релси. Преди да се сглобят, профилите и аксесоарите се подлагат на електростатично прахово боядисване с цветове по RAL каталог или с дървесен ефект. Монтажът се извършва на болтова, винтова или анкерна връзка.


 1. Проектиране и оразмеряване на решетки и капаци

  Проектиране и оразмеряване

  Наш техник изготвя скица с точните размери на решетките или капаците, а впоследствие и идеен проект, включващ всички указания и параметри на изделието, неговото захващане, вида на материала и избраната от клиента цветова комбинация.

 2. Изработка на решетки и капаци

  Изработка

  Проектантът подава работен чертеж към цеха за разкрояване и сглобяване на профилите и елементите на решетките или капаците за прозорци. Сглобяването зависи от зададения в проекта материал, като при стоманените решетки и капаци е чрез заваряване, а при алуминиевите капаци е на сглобка. Боядисването на решетките и капаците става чрез електростатично нанасяне на прахови полимерни антикорозионни и декоративни покрития. Следва изпичане в терморегулирани пещи.

 3. Доставка на решетки и капаци

  Доставка

  Доставката до обекта на изработеното изделие и материалите за монтаж става със специализиран за целта превоз. За да се избегнат драскотини и наранявания, елементите на конструкцията се опаковат с транспортно фолио.

 4. Монтаж на решетки и капаци

  Монтаж

  Нашите опитни специалисти, извършващи монтажа, разполагат с най-съвременна професионална техника за постигане на необходимата точност и лекота на монтажните дейности. Работим само с първокачествени материали и не правим компромис с качеството на използваните фиксиращи монтажни материали. С цел предотвратяване на нежелани щети от заваряване по стени и настилки на обекта, свързването на елементите се извършва чрез болтова или винтова връзка. След приключване на монтажа, обектът се почиства от отпадъчните материали, стружки и опаковъчно фолио.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече