Огради
Огради
Огради
Огради
Огради

Огради

Оградите представляват временни или постоянни съоръжения, служещи за преграда или отделяне на една площ от друга. Видът на металната ограда се определя от материала, от който е изработена.

 • Здравина и надеждност

  Здравина и надеждност

 • Сигурност

  Сигурност

 • Разнообразие от материали и цветове

  Разнообразие от материали и цветове

Огради

Ограда е временно или постоянно съоръжение, служещо за преграда или отделяне на една площ от друга. Оградите могат да бъдат изработени от обикновени стоманени профили, неръждаеми стоманени профили, ковано желязо, алуминиеви профили и др. Най-често са съставени от вертикални колони, анкерирани към стоманобетонна конструкция или бетонен фундамент, и оградни пана, захванати към колоните с болтова връзка или на заварка. Могат да бъдат поцинковани или боядисани с прахово полимерни покрития.


Видове огради

Според вида на материала, от който са изработени, оградите могат да бъдат стоманени, иноксови, от ковано желязо, от алуминий и т.н. Заради своите якостни характеристики и разнообразие от профили стоманата е с широко приложение в изработката на огради. Оградите от неръждаема стомана, популярни като иноксови, са ефектни, здрави, с дълъг живот и не се нуждаят от поддръжка. Предпочитани са най-вече за места с висока влажност и агресивна среда. Оградите от ковано желязо представляват композиция от разнообразни стоманени профили и декоративни стоманени елементи, сглобени чрез заваряване с богата гама от декорации и цветови ефекти.

Стоманени огради

PN S
Стоманени огради

Стоманените огради се изработват от обикновени стоманени кухи или плътни профили с кръгло, квадратно или правоъгълно сечение и дебелина на стената от минимум 2 мм. След разкрояване на стоманените профили под определен ъгъл се заваряват чрез електродъгово или МИГ/МАГ заваряване за постигане на максимална здравина и надеждност на колоните и оградните пана. След заваряването на елементите в определената конструктивна комбинация се пристъпва към шлайфане на заварките, почистване и обезмасляване на заготовките и подлагането им на електростатично прахово боядисване. За по-голяма корозоустойчивост и дълъг живот на стоманата препоръчваме преди боядисването конструкцията да се подложи на горещо поцинковане. Заради своите якостни характеристики и разнообразие от профили обикновената и конструкционна стомана е с широко приложение в изработката на огради.

Иноксови огради

PN S
Иноксови огради

Оградните елементи от неръждаема стомана се изработват от неръждаеми профили с кръгло, квадратно или правоъгълно сечение и дебелина на стената от минимум 2 мм. След разкрояване на неръждаемите профили в определената от проекта комбинация се заваряват чрез ВИГ заваряване за постигане на максимална здравина и надеждност на носещите колони и пана. За неръждаемата стомана е характерна висока корозоустойчивост и не се налага каквато и да е поддръжка или боядисване. За постигане на оптимален ефект профилите могат да бъдат подложени на допълнителни обработки, като сатениране или полиране. Оградите от неръждаема стомана са ефектни, здрави, с дълъг живот и не се нуждаят от поддръжка. Предпочитани са най-вече за места с висока влажност и агресивна среда.

Огради от ковано желязо

PN S
Огради от ковано желязо

Оградите от ковано желязо представляват композиция от разнообразни стоманени профили и декоративни стоманени елементи, сглобени чрез заваряване с богата гама от декорации и цветови ефекти. Те се характеризират с висока якост и позволяват голямо многообразие от художествени комбинации. Състоят се от квадратни, правоъгълни или кръгли профили, осукано, просечено или щамповано желязо, орнаменти, апликации, стъкло, и др. За постигане на голяма здравина, профилите се заваряват чрез МИГ / МАГ заваряване, а трайността на боята се постига чрез прахово грундиране, прахово боядисване или патиниране.


 1. Проектиране и оразмеряване на огради

  Проектиране и оразмеряване

  Изготвя се конструктивен идеен проект, в който са заложени видът на колоните, видът на оградните пана, техните размери, начинът на сглобяване и захващане, последващите обработки, ако има такива. Точните размери на оградата се взимат от квалифициран наш техник на място и се пристъпва към изработка на отделните оградни елементи.

 2. Изработка на огради

  Изработка

  Проектантът подава работен чертеж към цеха за изработка на елементите на оградата. Следва оптимизиране и разкрояване на посочения в работния чертеж материал за колоните и оградните пана. След заваряването им в избраната от клиента комбинация се пристъпва към грундиране и боядисване чрез електростатично нанасяне на прахови полимерни антикорозионни и декоративни покрития и изпичането им в терморегулирани пещи. При неръждаемите профили финалната обработка е сатениране или полиране.

 3. Доставка на огради

  Доставка

  Доставката до обекта на изработеното изделие и материалите за монтаж става със специализиран за целта превоз. За да се избегнат драскотини и наранявания, елементите на конструкцията се опаковат с транспортно фолио.

 4. Монтаж на огради

  Монтаж

  Монтажът на колоните се осъществява с анкерни болтове или на заварка. Към тях се прикрепят готовите оградни пана чрез болтова връзка или чрез заваряване. Нашите опитни специалисти, извършващи монтажа, разполагат с най-съвременна професионална техника за постигане на необходимата точност и лекота на монтажните дейности. Работим само с първокачествени материали и не правим компромис с качеството на използваните фиксиращи монтажни материали. След приключване на монтажа обектът се почиства от отпадъчните материали, стружки и опаковъчно фолио.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече