Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки
Облицовки

Облицовки

Облицовката е външното покритие на стени, колони, козирки и други, което служи за предпазване от външни влияния като дъжд, слънце, удар, замърсяване и т.н. Поставя се и с декоративни цели.

 • Практичност

  Практичност

 • Здравина и надеждност

  Здравина и надеждност

 • Бърз монтаж

  Бърз монтаж

Облицовки

Облицовката е външното покритие на стени, колони, козирки и други, което служи за предпазване от външни влияния като дъжд, слънце, удар, замърсяване и т.н. Облицовката може да бъде разглеждана и като завършващ елемент с декоративни свойства или като допълнение в интериорния или екстериорния дизайн. Облицовъчният материал може да бъде алуминиева или пластифицирана ламарина, композитен панел, сандвич панел, стъкло, керамика и др.


Облицовки от алуминиева ламарина

Алуминият е лек материал, лесен за обработка и с добри корозоустойчиви качества. Алуминиевата ламарина е лесна за почистване, затова е подходяща за облицоване на стени, колони, первази на прозорци, тавани и други подложени на замърсяване повърхности. Може да се монтира направо върху стената с подходящо за целта лепило или да се съчетае с алуминиева или стоманена конструкция. Алуминиевата ламарина може да се боядисва прахово във всички цветове по RAL каталог, както и в дървесни шарки.

Облицовки от алуминиева ламарина

PN S
Облицовки от алуминиева ламарина

Облицовки от пластифицирана ламарина

Пластифицираната ламарина представлява съвкупност от поцинкована стоманена ламарина с дебелина от 0.55 мм. и полиестерно покритие. На външен вид е като алуминиевата ламарина, но е с по-добра удароустойчивост. Подходяща е за стени и тавани, както и за завършващи елементи на козирки и навеси. Може да се монтира чрез лепене или с предварително изградена стоманена конструкция. Почиства се лесно и не се нуждае от поддръжка. Пластифицираната ламарина може да се подлага на полимерно прахово боядисване по RAL каталог или в разнообразни дървесни или други имитиращи естествени материали ефекти.

Облицовки от пластифицирана ламарина

PN S
Облицовки от пластифицирана ламарина

Облицовки от композитен панел - еталбонд

Композитният панел (еталбонд) се състои от два пласта алуминиева ламарина и един полиестерен пласт между тях с обща дебелина от 3, 4 или 6 мм. Подходящ е за облицовка на стени, тавани, фасади на сгради, козирки и др. Материалът е лек, здрав, лесен за почистване и с добри изолационни качества. Монтира се както чрез лепене, така и на алуминиева или стоманена конструкция. Предлага се в различни цветове по RAL каталог или в дървесен ефект.

Облицовки от композитен панел

PN S
Облицовки от композитен панел

Облицовки от стъкло

Благодарение на своята влагоустойчивост стъклото може да се използва като облицовъчен материал в бани, мокри помещения, кухни, фасади на сгради и др. Лаково оцветеното стъкло (лакобел) има широко приложение в съвременния екстериорен и интериорен дизайн. То може да се монтира директно на стената, чрез лепене, на алуминиева или стоманена конструкция или в рамка. За безопасност, стъклото може да се ламинира или да се подложи на термична обработка и кантиране.

Облицовки от стъкло

PN S
Облицовки от стъкло

Облицовки от сандвич панели

Сандвич панелите са лесно сглобяеми елементи с отлични изолационни качества, състоящи се от два слоя стомана и ​изолация от полиуретан, минерална вата или стиропор между тях. Дебелината им варира от 30 до 200 мм. и се монтират върху стоманената конструкция. Характеризират се с ниско тегло, много добри топлоизолационни качества и голяма устойчивост на атмосферни влияния. Подходящи са за облицовка на стени, покриви, фасади на сгради и др. Могат да бъдат в различни цветове по RAL каталог и се съчетават лесно с други облицовъчни материали.

Облицовки от сандвич панели

PN S
Облицовки от сандвич панели

Облицовки от керамика

Керамичната облицовка е подходящо решение за външни стени и фасади на сгради. Тя представалява комбинация от носеща стенна подконструкция, топлоизолация, най-често вата, окачвачи и керамични облицовъчни панели. Изпълнена по този начин, фасадата диша, затова и самата система се нарича вентилируема керамична фасада. Има голямо разнообразие от керамични панели, камък, дърво и др.

Облицовки от керамика

PN S
Облицовки от керамика


 1. Проектиране и оразмеряване на облицовки

  Проектиране и оразмеряване

  След снемане на размерите от наш техник се изготвя конструктивен идеен проект, в който са заложени видът на облицовката, нейният цвят или декорация, размерите и формата на паната и отделните елементи, както и начинът на монтаж.

 2. Изработка на облицовки

  Изработка

  Проектантът подава работен чертеж към цеха за изработка на отделните пана и елементи. Следва оптимизиране и разкрояване на посочените в работния чертеж пана и детайли, както и допълнителните обработки в зависимост от избрания от клиента материал.

 3. Доставка на облицовки

  Доставка

  Доставката до обекта на облицовката и материалите за монтаж става със специализиран за целта превоз. За да се избегнат драскотини и наранявания, елементите на конструкцията се опаковат с транспортно фолио.

 4. Монтаж на облицовки

  Монтаж

  В зависимост от вида на облицовката може да бъде монтирана чрез лепене или върху предварително изготвена конструкция. След приключване на монтажа обектът се почиства от отпадъчните материали, стружки и опаковъчно фолио.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече