Врати
Врати
Врати
Врати
Врати

Врати

Вратите са важен елемент от жилището, двора или гаража. Необходимо е да комбинират здравина, сигурност, удобство и естетически достойнства, да допълват екстериора на дома и офиса.

 • Практичност

  Практичност

 • Здравина и надеждност

  Здравина и надеждност

 • Стилен вид

  Стилен вид

Врати

Вратите са много важна част от жилището, двора или гаража. Те трябва да съчетават здравина, сигурност, удобство и елегантност, допълвайки интериора и екстериора на дома или офиса. Вратите могат да бъдат изработени от различни устойчиви на удар и външни атмосферни условия материали, с надеждни отварящи и заключващи системи. Не по-маловажно условие са топло- и шумоизолацията при входните врати, както и покриването на нормите за пожаробезопасност.


Портални врати

Специфични за порталните врати са тяхната големина и разнообразният им начин на отваряне. Обикновено те преграждат подстъп към паркомясто в двор или гараж, затова изключително важни са начинът на отваряне и надеждната експлоатация при всякакви метеорологични условия. Най-често порталните врати се изработват от стомана заради нейните якостни характеристики. Сглобяването става на заварка, а цветното покритие може да е полимерно-прахово или нанасяне на висококачествени грундове и бои с възможност за предварително горещо поцинковане.

Плъзгащи портални врати

PN S
Плъзгащи портални врати

Плъзгащите портални врати са изключително практични заради малкото място, което заемат при отваряне. Вратата се плъзга успоредно на оградата посредством специализирани ролки върху релса, с възможност за автоматично отваряне с дистанционно управление. Изработват се от кухи или плътни стоманени профили с възможност за декоративни елементи от ковано желязо, плътни панели или дървени пана и облицовка. Заключването може да става от специализирана брава или с автоматика. Сглобяването става на заварка, а цветното покритие може да е полимерно-прахово или нанасяне на висококачествени грундове и бои с възможност за предварително горещо поцинковане.

Портални врати на панти

PN S
Портални врати на панти

Окачването и отварянето на порталните врати може да става на специализирани носещи панти. Големината на тези панти зависи от тежестта на порталната врата. Изработват се от кухи или плътни стоманени профили с възможност за декоративни елементи от ковано желязо, плътни панели или дървени пана и облицовка. Заключването може да става от специализирана брава или с автоматика. Сглобяването става на заварка, а цветното покритие може да е полимерно-прахово или нанасяне на висококачествени грундове и бои с възможност за предварително горещо поцинковане.

Портални врати тип хармоника

PN S
Портални врати тип хармоника

Един нестандартен начин за отваряне на портална врата е тип хармоника. Това отваряне се предпочита, когато няма възможност за монтаж на плъзгаща се портална врата, а при порталните врати на панти крилата са големи и при отваряне заемат много пространство. Отварянето тип хармоника на две или повече части става посредством специализирани ролки, движещи се по релса, с възможност за автоматично отваряне с дистанционно управление. Изработват се от кухи или плътни стоманени профили с възможност за декоративни елементи от ковано желязо, плътни панели или дървени пана и облицовка. Заключването може да става от специализирана брава или с автоматика. Сглобяването става на заварка, а цветното покритие може да е полимерно-прахово или нанасяне на висококачествени грундове и бои с възможност за предварително горещо поцинковане.

Автоматика за портални врати

PN S
Автоматика за портални врати

На всички предлагани от нас врати може да се монтира автоматика за дистанционно отваряне. За нашите портални врати използваме автоматиката на Somfy като доказана във времето с високото си качеството марка. При плъзгащите портални врати моторите са фиксирани към вертикалните колони или са захванати към земята. Захранвани са от контролна кутия, която също така приема сигнала от дистанционните. При вратите на панти електрическият мотор задвижва крилата на вратата чрез рамена или червячна предавка. Движението е плавно за по-дълъг експлоатационен период. Към автоматичните отваряеми системи на Somfy може да се добави радио клавиатура, фотоелектрически клетки, резервна батерия и др.

Дизайнерски врати

За нуждите на всички, заложили на нестандартни архитектурни решения, изработваме врати във всякакви комбинации на материали, цветове, типове отваряне и заключвания. Готови сме да изпълним всяка необичайна идея или проект, който ни се възложи.

Дизайнерски врати

PN S
Дизайнерски врати

Дворни врати

Всеки двор има нужда от дворна врата. Дворните врати са подстъпите към двора и жилището, затова трябва да съчетават в себе си здравина и сигурност срещу крадци, красота и стил, очароващи гостите, практичност, удобство и качество за дългогодишна експлоатация. Най-често са изработени от стоманени профили, ковано желязо или листова ламарина в съчетание с дърво, алуминий или стъкло. За дълготраен живот без поддръжка вратите могат да се подлагат на горещо поцинковане и полимерно прахово боядисване с голямо разнообразие от цветове и цветови ефекти.

Дворни врати

PN S
Дворни врати

Гаражни врати

Гаражните врати служат за ограничаване на достъпа до гаражи, подстъпи към гаражи или големи търговски и складови помещения. Съществено предимство е покриването на големи входни отвори, необходими за преминаването на големи групи от хора или транспортни средства. Изработват се от листова стомана, стоманени профили и изолационни материали. Могат да бъдат боядисани в различни цветове по RAL каталог и дървесни имитации. Гаражните врати могат да се отварят както ръчно, така и автоматизирано с бутон или дистанционно управление.

Секционни врати

PN S
Секционни врати

Секционните врати са подходящо решение за големите входове на гаражи, складови, цехови и търговски помещения. Секционната врата е съвкупност от няколко свързани панела, изработени от два слоя стоманена поцинкована ламарина с полимерно прахово покритие и пенополиуретан между тях. Дебелината на така образувания сандвич панел е 42 мм. за по-добра топло- и шумоизолация, като има възможност за частично заместване на секциите с прозрачни панели. Възможните за изработка размери стигат до 6 метра в ширина и 5 метра във височина. Секционните врати могат да се отварят ръчно, с верижен механизъм или с помощта на електродвигател.

Летящо крило

PN S
Летящо крило

Вратите тип летящо крило са проектирани специално за входове на гаражи. Те са изработени от лека носеща стоманена конструкция и крило тип сандвич панел. Лесни са за експлоатация, сигурни са и не изискват допълнително място за отваряне. Вратите с летящо крило могат да бъдат оборудвани с автоматика, активирана от бутон или дистанционно управление.

Ролетни врати

PN S
Ролетни врати

Ролетните врати са съставени от ламели, навиващи или развиващи се около стоманен вал с пружини, плъзгащи се по странични водачи и прибиращи се в защитна кутия. Този вид устройство на работа ги прави идеален вариант за входове и подстъпи към гаражи, складове и индустриални помещения. За добра топло- и шумоизолация, ролетните врати могат да бъдат изработени с алуминиеви термоламели с полиуретанов пълнеж. Цветовата гама е по RAL каталог, както и някои дървесни ефекти. Ролетните врати могат да се отварят ръчно или да бъдат оборудвани с ел. двигател и дистанционно управление.

Входни врати

Към избора на входна врата трябва да се подходи с изключително внимание. Входната врата осигурява основния достъп на жилището, затова трябва да отговаря на необходимостта от надеждна защита, сигурност и безукорна визия. Входните врати най-често са изработени от стоманени профили, листова ламарина, MDF профили, алуминий, дърво и др. Носещите панти се определят от големината и тежестта на вратата, а при заключващия механизъм има голямо разнообразие от варианти с различна степен на сигурност срещу проникване в жилището. За по-добра защита от корозия вратите се подлагат на електростатично полимерно прахово боядисване с изпичане в терморегулирани пещи и цветове по RAL каталог.

Блиндирани врати

PN S
Блиндирани врати

Блиндираните врати са проектирани за максимална защита от проникване с взлом в жилището. Те са изработени от дебелостенни стоманени профили и листова ламарина, а за декорация и уникален външен вид се използват MDF плоскости или масивна дървесина. От изключителна важност са надеждната експлоатация и сигурността на заключващата система. Вратите могат да бъдат оборудвани с няколко ключалки, секретни патрони и касови брави с многоточково заключване. Разполагаме с голямо разнообразие от дръжки и розетки за постигане уникална визия на блиндираната врата.

Стоманени врати

PN S
Стоманени врати

Както блиндираните, така и стоманените врати са изработени от профилна и листова стомана. За максимална здравина, вратите се сглобяват изцяло на заварка, а използваната стомана е с дебелина от минимум 2 мм. За постигане на добра топло- и шумоизолация, пълнежът на вратата е от каменна вата. Пантите са подсилени и заварени, а заключването е подсигурено от две или повече ключалки. Боядисването на вратите е полимерно прахово с последващо изпичане в терморегулирана пещ.

Алуминиеви врати

PN S
Алуминиеви врати

Алуминиевите врати са леки, с елегантен дизайн и не изискват поддръжка. Рамката се изработва от системни алуминиеви профили, а за пълнеж може да се монтира всякакъв вид стъкло или стъклопакет, различни видове ПВЦ или алуминиеви панели с декоративни орнаменти. Поради високата корозоустойчивост на алуминия като материал алуминиевите врати са подходящо решение за бани, мокри помещения и входни врати. Заключването става със секретни брави, а за по-голяма сигурност може да се монтира триточкова брава и различни видове допълнителни ключалки. Цветовата гама за боядисване на профилите е неограничена, включително разнообразие от дървесни ефекти.


 1. Проектиране и оразмеряване на врати

  Проектиране и оразмеряване

  Квалифициран наш техник замерва отвора за вратата, като консултира клиента за предлаганите от нас материали за изработка, отваряемите системи, начин на заключване и цветови комбинации. След тази процедура се изготвя идеен проект с остойностяване на желаното изделие.

 2. Изработка на врати

  Изработка

  Следва оптимизиране, разкрояване на посочения в работния чертеж материал и сглобяване, било то на заварка, болтова или винтова връзка. Боядисването на металните части при вратите става чрез електростатично нанасяне на прахови полимерни антикорозионни и декоративни покрития и изпичане в терморегулирани пещи.

 3. Доставка на врати

  Доставка

  Доставката до обекта на изработеното изделие и материалите за монтаж става със специализиран за целта превоз. За да се избегнат драскотини и наранявания, вратите се опаковат с транспортно фолио.

 4. Монтаж на врати

  Монтаж

  Нашите опитни специалисти, извършващи монтажа, разполагат с най-съвременна професионална техника за постигане на необходимата точност и лекота на монтажните дейности. Работим само с първокачествени материали и не правим компромис с качеството на използваните фиксиращи, уплътняващи, хидроизолиращи лепила и уплътнителни смеси. След приключване на монтажа, обектът се почиства от отпадъчните материали, стружки и опаковъчно фолио.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече